V sklopu Altroke Istra by Sladka Istra potekata tudi dve nagradni igri.

Nagradna igra Altroke sladice se odvija na Facebook strani Sladka Istra, nagradna igra Altroke razgled pa na Instagram profilu Visit Koper.

V nagradni igri Altroke sladice je na Facebook strani Sladka Istra v začetku vsakega meseca objavljen video, v katerem sta predstavljeni sladici meseca oziroma altroke sladici. V nagradni igri lahko sodelujete tako, da v komentarju objave zapišete pravilen odgovor na nagradno vprašanje. Večjo možnost za zmago imajo tisti, ki všečkajo oziroma sledijo Facebook strani Sladka Istra. Zmagovalci bodo vsak mesec prejeli dva kosa altroke sladice v izbrani kavarni, slaščičarni oziroma pri gostinskem ponudniku, ki sodelujejo v akciji.

V nagradni igri Altroke razgled, ki se odvija na Instagramu, pa sodelujete tako, da kupite sladico meseca pri ponudniku, ki sodeluje v promocijski akciji Altroke Istra by Sladka Istra, fotografirate sladico meseca na eni razgledni točki v destinaciji Koper in na svojem Insta storyju objavite avtorsko fotografijo sladice meseca z vidnim razgledom ter pri tem uporabite ključnik #sladkaistra ter označite profil @visitkoper. Večjo možnost za zmago bodo imeli tisti, ki sledijo (»follow«) profilu Visitkoper. Zmagovalec bo prejel sladki muškat iz slovenske Istre.