Mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra bo letos doživel svojo trinajsto izvedbo. Prireditev bo zadnji konec tedna septembra na koprskem Titovem trgu.

Sladka Istra bo v soboto, 25. in nedeljo, 26. septembra, med 9. in 19. uro na Titovem trgu v Kopru. Vstop na prireditev bo prost, obiskovalci pa boste lahko z degustacijskimi kupončki, ki jih bo možno kupiti na sami prireditvi, na stojnicah okušali najrazličnejše sladke izdelke ponudnikov iz slovenske Istre.

Degustacijski kuponi bodo na prodaj v paketu po 5 kuponov, za katerega bo treba odšteti 3 evre, medtem ko se bodo kuponi za vino in ostale pijače prodajali posamično po ceni enega evra. Kot vsako leto, bo večje količne sladkih izdelkov možno kupiti tudi neposredno na prodajnih mestih.

Letos bo na trgu okoli 50 stojnic, na katerih se bodo predstavljali le ponudniki iz slovenske Istre. Poleg različnih društev, kavarn, slaščičarn in drugih ponudnikov sladkih izdelkov se bodo kot tradicionalno predstavili tudi lokalni vinarji, pivovarji in ostali ponudniki sladkih pijač, prav tako ne bodo manjkali ponudniki medenih izdelkov.

Večerni del bo popestril tudi glasbeni program, pripravljamo pa tudi nagradne igre in drugo zanimivo dogajanje v pokroviteljskem sodelovanju s Kmetijsko zadrugo Agraria in medijskim partnerjem Radiem Koper. Prav tako se bo v letošnje dogajanje aktivno vključilo Gledališče Koper, ki bo zbrana sredstva na stojnici namenilo društvu Palčica Pomagalčica.

Se vidimo na Sladki Istri!