Sodelujoči na Sladki Istri 2019

Iskanje: Ponastavi izbor
Sklop
 • Sladka Istra
Smo druga največja kmetijska zadruga splošnega tipa v Sloveniji po odkupu sadja in zelenjave. Sadje in zelenjava sta pridelana v Sloveniji in neoporečna. Naš moto je »Najboljše iz Istre« pa tudi »iz njive na krožnik«. Sveže pridelke istrskih kmetij v večini odkupujemo samo od svojih aktivnih zadružnikov, zato zagotavljamo, da so pridelki vedno okusni, sveži ter pridelani na okolju prijazen način.
Različni sladki izdelki
 • Ostali ponudniki
Kot primorska radijska postaja, s sedežem v Kopru, je Capris danes eden najbolj priljubljenih radiev v Sloveniji in daleč najbolj poslušan radio na področju vseh štirih Obalnih občin (pa tudi nekoliko širše).
Radijski program smo v zadnjem obdobju še dodatno poistovetili z življenjem lokalnega prebivalstva. "Obala je zakon" je slogan, ki ga je Radio Capris skupaj s poslušalci uvedel v letu 2016, hitro pa je postal stalnica na vsakem koraku. Značilnosti tega čudovitega kraja, ki nas druži, povezuje in osrečuje, sicer radi izpostavljamo tudi v promocijskih kampanjah našega radia. Ker imamo radi naš kraj! Ker je tukaj najlepše! Ker tu večji del leta sije sonce! Ker ni megle! Ker je tu doma najboljša glasba ... Tako pravijo naši poslušalci. In mi se z njimi strinjamo! Obala je zakon!
 • Sladka Istra
V hotelu Carnevale posvečamo veliko pozornost gostoljubnosti in predvsem udobju gostov. V naši A la Carte restavraciji Carnevale razvajamo tudi najzahtevnejše gurmane. Poleg izbrane ponudbe čutno pripravljenih mediteranskih in domačih jedi, nudimo široko paleto žlahtnih vin okoliških vinarjev. Priporočamo se tudi za poslovna kosila, srečanja, predstavitve in poroke.
Različni sladki izdelki
 • Sladka Slovenija
V Termah Banovci med žitnimi polji, kjer veter pripoveduje zgodbe preteklosti, vas čakajo termalno morje, domača kulinarika in pester dnevni program brezplačnih aktivnosti.
Prlekija je tako oddaljena od urbanih središč, da ji rečejo kar "daleč stran od ponorelega sveta". Velja za rajsko deželo za sprehode in kolesarjenje pa tudi za odkrivanje reke Mure ali obisk čebelarja, lončarja ali mlinarja.
Naša kuhinja se ravna po receptih babic, pozornost pa namenjamo predstavitvi jedi in strežbi. Predstavili vam bomo lokalne jedi skozi pokušine, kulinarične tečaje in obiske lokalnih ponudnikov.
Ustavite čas in zadihajte v umirjenem tempu sproščenega okolja Prlekije. Raznoliki termalni bazeni banovskega termalnega vrelca vas bodo zazibali v prleško pravljico.
Kjer je nekoč valovalo Panonsko moje, danes brbotajo vrelci in veter pripoveduje pravljice!
Doživite svojo v bazenih Term Banovci, ob savnah, kopelih, masažah,..
Sladki poljub, prleška gibanica, prekmurska gibanica, ajdov krapec, zeleni gaj, palačinke, Gusarjeve kroglice ...
 • Ostali ponudniki
Vzajemna zdravstvena zavarovalnica, d.v.z., je največja specializirana zavarovalnica za prostovoljna zdravstvena zavarovanja v Sloveniji. Našo osnovno dejavnost predstavljajo dopolnilna zdravstvena zavarovanja, ki predstavljajo dopolnitev k obveznemu zdravstvenemu zavarovanju v Sloveniji. Poleg dopolnilnih pa nudimo tudi široko paleto drugih zdravstvenih zavarovanj, med katerimi so trenutno najbolj aktualna: zavarovanje za kritje stroškov samoplačniških zdravstvenih storitev Zdravstvena polica, nezgodna zavarovanja, zavarovanja za primer težjih bolezni in zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini.
Na Sladki Istri bomo sodelovali z našo ponudbo, ustvarjalnimi dejavnostmi za otroke, maskoto Vzajemko ter z meritvami krvnega sladkorja in sicer tako, da bi si obiskovalec Sladke Istre izmeril krvni sladkor takoj na začetku ter ob odhodu s prireditve, ko bo že zaužil tudi sladke dobrote. Tako bi lahko obiskovalec na lastni koži doživel vpliv zaužitega sladkorja na sladkor v krvi.
 • Dežela čokolade

Lešnikov namaz, gianduja, čokolade
 • Dežela vin

American blond ale slushi z ananasom, finsko sahti pivo z lokalnim brinom, witbeer in nitro red ale.
 • Ostali ponudniki
Začetek naše zgodbe sega v leto 1989. Kot vodilni ponudnik vending storitev na slovenskem trgu smo že od samega začetka postavljali najvišje standarde kakovosti in nenehno razvijali nove načine, kako izboljšati uporabniško izkušnjo. Danes se lahko pohvalimo z najbolj razvejano mrežo prodajnih avtomatov v Sloveniji, še posebej ponosni pa smo na dovršen sistem kontrole odličnosti, s katerim zagotavljamo vrhunsko storitev, odlično kavo in najkakovostnejše izdelke.
Več različnih okusov kave
Avokado
 • Sladka Istra
Avokado je veganska kulinarična točka v centru Kopra, ki ponuja zajtrk, malico in kosilo: sendviče, kruh, peciva, sladice ter moko in naravno domačo ozimnico ... Po naročilu lahko ustrežemo tudi individualnim gurmanskim željam.
čoko kroglice, zdravih 5 minut, sadna peciva, presne torte, piškoti, granulati, krekerji, peciva, vafli,...
Babičini cmoki
 • Sladka Slovenija
Podjetje Tojeto d.o.o. se primarno ukvarja z organizacijo prireditev. Med drugimi smo v prejšnih letih organizirali festival sladic Sladka Istra. V letu 2019 smo skupaj s kuharsko šolo in restavracijo Silvester razvili edinstven tradicionalen slovenski recept za krompirjeve cmoke in različna polnila. Na prireditvi Sladka Istra se bomo predstavili eksluzivno z 6 različnimi okusi sladkih cmokov.
Najboljša tradicionalna stara sladica na slovenskem. Tradicionalni skrit Babični recept dopolnjen z vsemi novimi polnitvami, ki jih imamo v sedanjem času na voljo. Okus tradicije in modernega časa.
Babični cmok z različnimi polnili - sliva, čokolada, pistacija, gozdni sadeži.
Bio Posestvo Vina Montis & Eko Laura
 • Dežela vin
Bio Posestvo Vina Montis & Eko Laura se nahaja v majhni vasici Montinjan, v zaledju Kopra, v osrčju dežele refoška, kjer se odpira lep razgled na Koper, Trst in Dolomite. Po več kot 150 letni tradiciji smo se odločili, da se prevsmerimo v Bio predelavo vina ter oljčnega olja.
Vino
By Alma & LaChaleur
 • Sladka Slovenija
 • Dežela vin
Hoteli smo vam ponuditi več kot le kakovostno vino in sladico, zato vam bomo predstavili vino LaChaleur skupaj s profesionalno slaščičarko, ki predstavlja sam vrh slovenske kulinarike. Skupaj vam bomo predstavili njeno kreirano sladico by Alma, ki je ustvarjena posebej zato, da se poveže z vinom LaChaleur.
Sladice in vino
Cafe Central Portorož
 • Sladka Istra
Slaščičarna in kavarna Cafe Central v elegantnem in estetskem ambientu Grand hotela Portorož razvaja goste z domačim in naravnim sladoledom, z drobnimi posladki (makroni, pralineji, minjoni), z raznovrstnimi torticami in tortami in slanimi prigrizki, z odlično kavo in s prvovrstnim izborom vin, penin in šampanjcev, vse iz rok prijaznih in ustrežljivih natakarjev.
Cafe Centaral je ponosen del Resorta LifeClass Hotels & Spa Portorož, ki vabi 365 dni v letu. Združuje 6 tematsko obarvanih hotelov najvišjih kategorij, Terme Portorož ter 7centrov zdravja in dobrega počutja. Dolgoletno tradicija hotelirstva, zdravljenje s 5 lokalnimi naravnimi dejavniki ter kulinarična doživetja na vsakem koraku. Bližje morju ne gre.
Tortice v lončkih (izbor 6. različnih tort redne ponudbe Cafe Centrala):, makroni (različni tipični istrski okusi), makroni v darilni škatlici, sladoled (različni okusi, 2 okusa hkrati)
Čajnica in čokoladnica Erilo
 • Dežela čokolade
Čokoladne lizike z erotično temo, praline, čokoladne piramide
Čebelarska zveza Slovenije
 • Sladka tržnica
Slovenske medove, ki zaradi tradicije in načina pridelave predstavljajo evropsko posebnost, kontrolirano kakovost, zagotavljajo sledljivost in znano poreklo, prepoznate po oznakah zaščitena geografska označba in zaščitena označba porekla. Te oznake nosijo Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo in Kočevski gozdni med ter Kraški med z zaščiteno označbo porekla.
Bogastvo in pestrost rastlinskega sveta Slovenije se odražata v vonju, barvi in aromi medu in so odraz biotske raznolikosti Slovenije, geografske razgibanosti in stičišča treh podnebij.
Kočevski gozdni med z zaščiteno označbo porekla se pridobiva na območjih kočevske gozdne krajine, Kraški med pa na območju Krasa.
Čebelarji vključeni v sheme kakovosti posebno pozornost posvečajo skrbi za kakovost medu. Spoštovati morajo pravila sistema certificiranja ter čebelariti v skladu z dobro čebelarsko prakso. Vključeni v eno od shem kakovosti svojim strankam ponudijo izdelek kontrolirane kakovosti in porekla.
Čebelarstvo Benčič
 • Sladka tržnica
Čebelarstvo Petelin
 • Sladka tržnica
Dobrote iz osrčja Krasa, pripravljene skrbno in z iskreno željo, da bi vam bile v veselje in krepile vaše zdravje.
Medenjaki, medena čebelica, mignon čebelji pik, medeno sadna sladica ter ostali čebelji izdelki
Čebelarstvo Vižintin
 • Sladka tržnica
Slovenski med z zaščiteno označbo porekla.
Degustacija treh vrst medu
Čebelarstvo Žvikart
 • Sladka tržnica
Smo čebelarstvo z več kot 60. letno tradicijo pridelave medu, v neokrnjeni naravi pohorskih gozdov in dravinjske doline. Poleg medu, matičnega mlečka, cvetnega prahu in propolisa pripravljamo medove z dodatki soka aronije, rdeče pese ter dodatki lešnikov, vanilije in cimet. Tudi medeni liker, ki nastaja po starem družinskem receptu vas ne bo pustil ravnodušne.
Degustacija različnih vrst medov, degustacija medenega likerja, med in izdelki iz medu.
Čebelji rtič
 • Sladka tržnica
Ukvarjamo se s čebelarstvom, pridelavo medu in drugih čebeljih pridelkov.
Več vrst medu in drugi čebelji pridelki
CDA_small.jpg
Center dnevnih aktivnosti za starejše občane Koper
 • Sladka tržnica
CDA je prostovoljno, nepridobitno, samostojno združenje oseb, z namenom organiziranja različnih aktivnosti za starejše občane, v smislu aktivnega preživljanja prostega časa, s področja izobraževanja, kulturnih, športnih, zdravstveno-socialnih aktivnosti, družabnih aktivnosti s ciljem ohranjanja in razvijanja kakovosti vsakdanjega življenja, medsebojne solidarnosti ter medgeneracijskega druženja.
Različni sladki izdelki; fritule, hroštole, suho pecivo, breskvice, supe
Citron, Jože Topolovec s.p.
 • Sladka Slovenija
Prodaja sladkorne pene, točenega sladoleda, lizik in sladkih izdelkov
Sladkorna pena, lizike, točen sladoled
Čokoholik
 • Sladki svet
Čokoladne dobrote iz čokoholika, ki vas vedno presenetijo in jih lahko piknete po poti.
Bonboni, lizike, kokos v čokoladi, čokoladni bonboni, praženi mandlji in lešniki z kokosom
Čokoladnica Cukrček
 • Dežela čokolade
Čokoladnica Cukrček že več kot 25 let razvaja z svojimi kakovostnimi in vrhunsko izdelanimi čokoladnimi izdelki, poleg pralinejev, sadja oblitega v čokolado, ter čokoladnih ploščic razvajajte svoje brbončice še z Prešernovimi kroglicami ter nugatom. Poleg velike izbire se lahko pohvalijo tudi z dvema GUINNESS rekordoma, enega na domačih tleh ter enega v BOLOGNI. Že tri leta pa dobivajo nagrado za najboljšo izbiro in najlepšo trgovino v Ljubljani.
Pralina z medom, pralina z jagodo, vijaki, orodje, iphone, slonček, lizika, lomljenec, čokoladno sadje, praženi mandlji ...
 • Dežela čokolade
Smo prva domača čokoladnica v Kopru. Ročno izdelujemo vse vrste čokoladnih izdelkov iz najbolj kvalitetnih surovin. Naredimo vam tudi čokolade s personalizirano embalažo za vse priložnosti. Pri nas lahko naročite tudi odlične torte za vaša praznovanja ali spijete skodelico odlične kave. V dobri družbi se vam bo tudi prilegel dnevno svež domači krof. Lepo vabljeni.
Praline, čoko-ploščice, čoko piškoti, sadje v čokoladi, sladica v kozarčku, krofi
Čokoladnica Ljubljana
 • Dežela čokolade
Smo mlado start-up podjetje z večletnimi izkušnjami v izdelavi čokoladi. Smo dobri v čokoladi in v detajlih. Upoštevamo kakovost, poreklo in obdelavo kakavovih zrn. Naši izdelki ne vsebujejo umetnih dodatkov.
Privošči si košček in ga deli z ljudmi, ki jih imaš rad.
Čokoladne lizike, praline, Zmajeve kroglice, sadje, lomljena čokolada različnih okusov.
Čokoladnica Olimje
 • Dežela čokolade
Čokoladnica Olimje je družinsko podjetje, ki je obnovilo tradicijo pradedov, ki so že pred prvo svetovno vojno delovali na Dunaju. Danes ponujajo široko paleto čokoladnih izdelkov, ki se ročno in z veliko ljubezni izdelujejo v čudovitem kraju Olimje.
Različni okusi pralin, lizik, suhi ananas oblit s čokolado .
logo_mini.png
Čokoladnica Tramontana
 • Dežela čokolade
Kot vihar dobrega okusa prinašamo v svet čokolade veliko drznosti in novih okusov, ki so neločljivo povezani z mediteranom. V naših čokoladah boste našli mediternsko sadje, zelišča, vino, solni cvet...
Upamo si biti drzni, upamo si biti drugačni. Naši izdelki vas ne bodo pustili ravnodušne, pač pa s široko odprtimi očmi.... kakor ob nevihtnem vetru tramontana
Tablice, lizike, dražeji z lešniki, darilni seti s čokoladnimi kozarčki
Dežela Celjska
 • Sladka Slovenija
 • Dežela čokolade
 • Dežela vin
Turistična destinacija DEŽELA CELJSKA je destinacija dobrega počutja in dobrih okusov, 18 občin na območju Dežele Celjske privablja obiskovalce v mesto Celje, zdravilišča Terme Dobrna, Terme Zreče, Rimske terme, Terme Olimia, Rogaška Slatina, Thermana d.d.. Na podeželju pa se ustvarjajo najboljši okusi - vabljeni!
Različni sladki izdelki
Diši po Prekmurju
 • Sladka tržnica
Društvo za promocijo in zaščito prekmurskih dobrot pod okriljem blagovne znamke "Diši po Prekmurju" združuje ponudnike prekmurske gibanice in prekmurske šunke, ki se ponašata z evropsko zaščito ter ostale ponudnike visoko kakovostnih prehrambnih izdelkov in gastronomske ponudbe Prekmurja. Poslanstvo društva je ohranjanje kulinarične in širše kulturne dediščine regije, ki se udejanja z odmevnimi etnološko kulinaričnimi prireditvami v Ljubljani in Murski Soboti ter promocijskimi predstavitvami po celi Sloveniji in v tujini.

Na Sladki Istri bomo ponujali prekmursko gibanico z evropsko zaščito zajamčene tradicionalne posebnosti, "retaše" oz. jabolčne, skutne in višnjeve zavitke, ekološke sirupe iz sivke in zelišč ter ostale dobrote iz Prekmurja.
Prekmurska gibanica, zavitki, sirupi
Dolce - dolce
 • Sladka Slovenija
Bonboni, marzipan, kokos, sadje v čokoladi, sadne in čokoladne lizike, domače karamele ter praženi mandlji, sladka zapesnica
 • Dežela čokolade
Dolce Amore je podjetje ki se že nekaj let ukvarja s proizvodnjo čokoladnih izdelkov. Čokoladne tablice z okusi smo zaradi bogatih okusov, ki so prisotni v celotni sestavi ročno izdelanih čokolad, poimenovali s slovenskim imenom za naše tradicionalne "potice". Tako so v naši ponudbi ročno narejene slovenske čokolade: orehova, praznična, kokosova, metina, rozinova in figova potica, ingverjeva, limonina, pomarančna, slana z oljčnim oljem, slana z bučnicami in bučnim oljem. Izdelujemo tudi široko paleto polnjenih čokolad in pralinejev z alkoholnimi in brezalkoholnimi polnili. Najbolj priljubljene so whiskey, konjak, jager, pina colada, teranov liker, pistacije, kostanj, in druge.
Izdelujemo tudi Domači marcipan in domačo karamelo. Pri izdelavi naših proizvodov ne uporabljamo umetnih arom in ojačevalcev okusa.
Pralineji, čokoladne živalice (sloni, delfini, pingvini, želve), marcipanove palčke, karamelne palčke, lizike, čokoladne tablice, čokoladne vrtnice, sladki izdelki za diabetike, truffles
Društvo barmanov Slovenije
Predstavitev brezalkoholnih in alkoholnih koktajlov na osnovi medu na glavnem odru 2 x dnevno, priprava in ponudba brezalkoholnih in alkoholnih koktajlov na osnovi medu na stojnici
Ponudba brezalkoholnih in alkoholnih koktajlov na osnovi medu.
- brezalkoholni medeni koktajl
- brezalkoholni medeni smuti
- alkoholni in brezalkoholni medeni napitek
Društvo Bržanija
 • Sladka tržnica
Društvo Bržanija združuje interesno skupino ljudi, ki prihaja izpod kraškega roba, na predelu tako imenovanem Breg ali Bržanija. Na prireditvi Sladka Istra bi se radi dokazali, da smo tudi tovrstnim dogodkom kos in predstavili nekatere sladice, ki so značilne za naše kraje. Predvsem pa izpostavljamo avtorske sladice Sladka Bržanka in Refoškove počitnice.
Sladka bržanka, refoškove počitnice, tiramisu "Teci Teci"
Društvo Dobra volja Škofije
 • Sladka tržnica
Domača peciva izpod rok članic društva Dobra volja.
Mignon kremna rezina, muffin, jabolčni in skutin zavitek, palačinke, pogačice Dobre volje
Društvo Vinol
 • Dežela vin
Društvo Vinol združuje in povezuje vinogradnike in oljkarje iz Bertokov, Pobegov-Čežarjev in Sv. Antona. Skrbi za izobraževanje in izboljšanje kakovosti pridelkov ter predstavitev istrskega podeželja po Sloveniji in izven!
Društvo za šport, kulturo in turizem SKALA Kubed
 • Sladka tržnica
Člani in članice društva SKALA Kubed že vrsto let ohranjajo vaško tradicijo, tako na kulturnem kot tudi na kulinaričnem področju. Članice društva pečejo peciva po receptih svojih non. Kakšna od njih pa nam še priskoči na pomoč.
Kuhani istrski štruklji, figova pita, orehovi kifli, palačinke
Družinska pekarna Omar
 • Sladka Slovenija
Družinska pekarna Omar izdeluje in nudi pekovske in krušne dobrote , ki so izdelani iz izvirnih receptov naših babic. Iz pozabe smo iztrgali pozabljene recepte in jim dodali malo sodobnega pridiha, tako da današnjemu potrošniku približamo izviren okus prekmurskih ravnic, ki se počasi dvigujejo v gričevnato Goričko. Tukaj bi v prvi vrsti predstavili Prekmursko gibanici, ki je kraljica med prekmurskimi sladicami, nadaljevali z "idinjačami", različnih okusov (bučne, jabolčne, sirove), končali bi pa z domačimi retaši, oz. zavitki različnih okusov. Slovimo pa tudi po ročno izdelanih domačih keksih.
Prekmurska gibanica, tris retašov oz. zavitkov ter linška očka.
EKO Kmetija Plahuta
 • Dežela vin
Okusite najboljši sladki rose in cipro na svetu, iz nase kleti Plahuta, pridelano v Marezigah, v centru Slovenske Istre.
Naravno pridelano vino, zoreno v lesenih sodih.
Rose, Cipro, sladki refošk
Ekofil Čebelarstvo Majcen
 • Sladka Slovenija
Ekofil Čebelarstvo Majcen na ekološki kmetiji sredi kozjanskih gričev 535 m nad morjem.
Več vrst medu in medene mešanice, cvetni prah, matični mleček, medena kozmetika, medenjaki, pirina ekološka moka, medeni liker, medeni napitek
Ekološka kmetija Bočaj - Janko Bočaj
 • Sladka Istra
Ekstra deviško oljčno olje ZOP EDOOSI, vložene oljke, domače slaščice

* Zmagovalec natečaja Županovo olje 2019 MO Koper *
Ekstra deviško oljčno olje, BIO in EKO sladki izdelki.
Ekološka kmetija Rečnik - Ludus naturae & igra narave
 • Sladka tržnica
Ekološka kmetija Rečnik je že dobro poznana po svoji skrbni ekološki pridelavi orehov. Z vsakodnevnim pobiranjem zrelih orehov, ter s kontoloranim sušenjem, ki oreh toplotno ne obdela in ročnim luščenjem nudijo visokokvalitetne orehova jedrca, ki ne pogrenijo in so pristnega sladkega okusa.
Iz domačih jedrc in kopriv izdelujejo raznovrstne edinstvene izdelke, ki jih dajejo v ekskluzivne ovojnine npr. Oreh iz Slovenije Dobrote Slomškove Ponikve.
Ob vnaprejšnji rezervaciji nudijo na kmetiji raznovrstna kulinarična doživetja.
VEGI - koprivin štrudelj, jabolčni štrudelj z orehi, čokoladna kroglica z bučnicami in orehi, orehovo olje, orehi, koprivina moka
 • Sladka Slovenija
Smo srednja ekološka turistična kmetija v Prlekiji, daleč stran od prometnega vrveža in industrije. V ponudbi imamo 4 lično opremljene ogrevane in klimatizirane apartmaje, jahanje konj, vožnjo s kočijo, domačo hrano….
Kmetija je obdana s polji, travniki ter gozdom, ki je kot nalašč za sprehode in nabiranje gob. Nedaleč stran, 4 km se nahaja termalno kopališče Bioterme Mala Nedelja, 13 km pa Terme Banovci. Pri nas se naužijete svežega zraka, miru in tišine. Spoznate in igrate se lahko tudi z domačimi živalmi, kužko, mucki, konji....
Slivovi in breskovi, mafini, drobno pecivo, ajdov krapec, bezgov sok, sladki desert
EP123.png
Emilija Pavlič - samozaložba
 • Ostali ponudniki
Prodajanje lastnih kuharskih knjig in svetovanje za zdravo prehrano.
Različni sladki izdelki
Esines d.o.o.
 • Sladka Istra
Podjetje zastopa in prodaja na slovenskem trgu kavo, vročo čokolado, čaje in druge proizvode pražarne DIEMME S-p.A. iz Padove ( IT ).
Espresso z medom, dolga kava z medom, cappuccino z medom, velik cappuccino z medom, vroča čokolada z medom
Fetiche Patisserie
 • Sladka Slovenija
Zmagovalec natečaja Naj torta Sladke Istre 2019
Različni sladki izdelki, zmagovalna torta
Gostilna Marič
 • Sladka Slovenija
Cupcakes, sladke košarice, mini kozarčki, prekmurska gibanica, sladki kozarčki

Gostilna s prenočišči "pod Slavnikom"
 • Sladka Istra
Gostilna z več kot 25 letno tradicjo.
 • Dežela vin
V hiši trt, vina in čokolade Kunej pridelujemo vrhunska vina, penine in ročno izdelujemo čokoladne izdelke po navdihu trapistovske dediščine na gradu Rajhenburg. Naša specialiteta je čokoladno vino (Chocolat Impérial), ki predstavlja harmonično združitev vina in čokolade.
Čokoladno vino, vrhunsko belo in rdeče vino, penine, čokoladni izdelki
ICHOCO artigianale
 • Dežela čokolade
Čokoladnica iz zamejske Gorice že več kot 10 let razvaja po receptih stare none z odličnimi čokoladnimi pralineji ter čokoladnimi tablicami z več različnimi tradicionalnimi okusi kot so Piemonte, siciljanska sol ter tartufi.
Pralinej sol, cupcake pralineji, lizika, čokoladne tablice, figure, čokoladni oblit lešniki in mandlji
ISTENI__2019.jpg
Istenič
 • Dežela vin
Stara vas je rojstni kraj blagovne znamke Istenič, častitljivega imena, ki je v štirih desetletjih poneslo sloves Bizeljskega in Stare vasi po Sloveniji in daleč čez njene meje v svet. Leta 1968 smo kupili tu zapuščeno kmečko hišo in 10 arov vinograda ter pridelal prvo penino po klasični metodi z imenom hčerke Barbare. Z okoli 200.000 steklenic letno smo vodilna hiša po količini in kvaliteti penin na Bizeljskem in med vodilnimi v Sloveniji.
Različna vina
Izletniška kmetija Vaupotič Cestnik
 • Sladka tržnica
Smo izletniška kmetija Vaupotič Cestnik iz osrčja Haloz. Na naši kmetiji se ukvarjamo z predelovo mesa in vina ter žganja. Po naročilu vam pripravimo tudi narezke.
Različni sladki izdelki, likerji, sokovi, vino, mošt
 • Sladka Istra
Naše vodilo je veselje do dela, srčnost in ljubezen do izdelkov, kar se odraža tudi na zadovoljstvu naših strank. Ker za vas želimo le najboljše, smo vedno pripravljeni prisluhniti vašim željam, skupaj s ščepcem domišljije, umetniškim čutom in strokovnostjo pa iz dneva v dan ustvarjamo »male sladke čudeže«, ki vedno pričarajo nasmeh na obrazu ter so skupaj s prijetnim ambientom kavarne prava formula za uspeh.
Kremna rezina, čokotris, gibanica in ostali različni sladki izdelki.
Klemen Lampič
 • Sladka Slovenija
Sem Klemen Lampič in sem tekmovalec za MasterChef-a 2019, v sklopu oddaje sem dokončno ugotovil, da je kuhanje moja resnična strast, s katero sedaj želim širši Sloveniji pokazati kaj vse sem sposoben ustvariti...
Moja baza eksperimentiranja je NajKavarna, lokal ki sem ga na obrobju Ljubljane odprl pred šestimi leti in ga z družino vodimo še danes.
Zame se po koncu oddaje kuharska pot ni končala AMPAK šele začela!
Se vidimo na Sladki istri ;)
Pravljičnih 7, MasterČinke (več kot palačinke), Lava Cake (MasterChef 2019), Sivkina panakota s figovo omako
Kmetija Dervarič
 • Sladka tržnica
Kmetija Dervarič, nahajamo se v vasici Žižki v Prekmurju. Naša zgodba se je začela v letu 2009 z prevzemom kmetije. Takrat smo del kmetije preusmerili v pridelavo EKO sadja (ameriške borovnice, jabolka, hruške, višnje, ...). Nedavno pa smo pričeli z izdelavo sokov, marmelad in drugih izdelkov iz našega EKO sadja.
Popckakes, Jupi-ji, EKO jabolčni sok, EKO grozdni sok, EKO borovničev sok, EKO borovničeva marmelada, EKO slivova marmelada, hruškova marmelada. breskvova marmelada, sladki izdelki s superživili
Kmetija Kraner
 • Sladka tržnica
Na naši kmetiji lahko okusite pristne tradicionalne dobrote iz krušne peči. Naša pekarica in ljubiteljica prefinjenih slaščic vas bo popeljala v svet nepoznanih okusov s pridihom domačega in tradicionalnega. Pridite in se prepričajte sami!
Sladice v kozarcih, palačinke, potice, gibanica, sadni kruh, kmečki kruh, pecivo, piškoti.
Kmetija Lopan - MARVITA
 • Sladka tržnica
Naša kmetija kmetuje na tradicionalni način, torej, večino dela opravimo na roke. Zato smo se leta 2012 odločili, da stopimo v postopek za certifikat EKO in obenem začnemo s predelavo viškov na kmetiji. Tako smo pričeli ZGODBO O MARVITI. Nov Okus Domače Kuhinje je slogan, ki vam zagotavlja, da to niso običajni izdelki. Ker je danes zdravje na prvem mestu smo se odločili, da naše proizvode še dodatno obogatimo z dodatki, ki podpirajo zdrav način življenja.
Tako boste v naših piškotih uživali v dodatkih ingverja, bučnih semen ali morda za bolj sladkosnede čokolada. Pripravimo tudi navadno orehovo potico, najde pa se tudi kokosova in korenčkova potica.
Bučni mafini, mešani piškoti, pirini piškotki, pirini kuštravci, pirini ingverčki, različne potice
Kmetija Pavlovič
 • Sladka tržnica
Smo družinska kmetija iz Metlike oz. natančneje iz Križevske vasi. Prvi koraki dejavnosti segajo v začetek 90-tih.

Proizvodnja na kmetiji je specializirana na integrirano pridelavo zelenjave v pokritih prostorih in na prostem. Stremimo za tem, da bi kupcem ponudili čim bolj zdrave pridelke z visoko biološko vrednostjo hranil in polnega okusa. Približno tretjina površin je pokritih s plastenjaki, poslužujemo pa se še pokrivanja v zgodnje spomladanskem in pozno jesenskem času določenih vrtnin s prekrivkami.
V plastenjakih nam zorijo tudi jagode. Zadnja leta smo se na Kmetiji preusmerili predvsem v vzgojo jagodičevja. Imamo tudi nasad aronije, rdečega ribeza, jagod in malin.
V letu 2013 smo še registrirali dopolnilno dejavnost za kuhanje marmelad, sokov in priprave čajev.

Posebnost naše KMETIJE – Malinovo vino
V letu 2014 smo pričeli tudi z predelavo malinovega vina, ki je narejeno po klasični metodi najvišjih kakovostnih vin. Malinovo vino je zelo bogato z antioksidanti in vitamini. Prileže se predvsem ob sladici in tudi pri različnih jedeh. Zelo je aromatično in polnega okusa, da še nekaj časa po zaužitju uživamo po okusu malin v ustih. Malinovo vino znižuje krvni sladkor in uspešno deluje kot zaščita pred virusi. Poleg tega pa človeka napolni z energijo in s svojim vonjem pomirjajo celoten organizem. Vsebuje 13% alc. in ga je najbolje servirati pri 10 °C
Malinovo vino, malinova penina, marmelade, namaz Berrygee
Kmetija pr'Kajet
 • Sladka tržnica
Naša glavna dejavnost je peka kruha,potic,peciva in izdelovanje rezancev na tradicionalni način,ki jih izdelujemo pretežno iz domačih surovin. Naša posebnost je,da so vsi izdelki izdelani ročno in pečeni v pravi krušni peči. Zelo smo ponosni na številna priznanja in imamo dva znaka kakovosti, ki smo ju dobili na Dobrotah slovenskih kmetij na Ptuju.
Piškoti - več vrst, krhki flancati, janeževi upognjenci, kruh, potice - več vrst, Breskvice, hruške, slive, kanapeji, snežna kolesa, peciva, snežne kepice.
Kmetija pri Bagiju
 • Sladka Slovenija
Kmetija se ukvarja s predelavo sadja v slastne likerje in žganja. Predelujemo tudi razna semena v hladno stiskana olja
Vrček (0,03) sladkega likerja ali žganja po izboru obiskovalca
Kmetija Štirn
 • Sladka tržnica
Kmetija Štirn se nahaja v vasi Suha pri Predosljah v bližini Kranja. Ukvarjamo se s pridelavo in predelavo zdravilnih zelišč in zelenjave na naravi prijazen način. Izdelujemo okusne zeliščne sirupe in limonade ter zelenjavne namaze in domače marmelade po receptih naših babic, brez konzervansov, barvil in umetnih arom. Naši izdelki so naravni, okusni in zdravi!
Uživaj drugače, jej in pij domače!
Kmetija v gaju
 • Sladka Slovenija
Kmetija se ukvarja z več dejavnosti, vendar na Sladki Istri se bodo predstavili z domačo potico in domačimi piškoti.
Potratna potica, orehova potica, potica z pehtranom, ter mešani domači piškoti
Kulturno društvo Golidarce Čentur
 • Sladka Istra
KD Golidarce s Čenturja ohranjamo kulinarično dediščino priprave nekaj tipičnih lokalnih/istrskih sladic: fritule, supe, kroštole itd., ki jih pripravljamo po preverjenih starih receptih.
Sicer pa naše KD ohranja tudi prepevanje starih ljudskih pesmi, ki so nam jih po spominu zapeli in zaigrali pravi avtohtoni ljudski pevci in godci ter pevke.
Fritule, kroštole, supe
Kulturno umetniško in športno društov Behar
 • Sladka tržnica
Kulturno umetniško in športno društvo »Behar« je bilo ustanovljeno leta 2010 z namenom povezovanja in kulturnega sodelovanja Bošnjakov na slovenski Obali. S ciljem ohranjanja in promoviranja kulturne in jezikovne dediščine Bosne in Hercegovine. Na Sladki Istri bomo ponujali tradicionalne bosanske sladice kot so: baklava, lokum, tulumbe, halva, rahatlokum, tufahije in se mnoge druge.
Lokum, rahatlokum, hurmašica, baklava, tulumbe, halva
 • Sladki svet
 • Dežela čokolade
Posladkajte se z okusnimi pralinami, sestavite bonboniero za vaše najdražje ali pa izberite eno izmed čokoladnih figur. Izbirate lahko tudi med različnimi vrstami čokoladnih tablic in čokoladnih bonbonov.
SLADKI SVET: čokoladni oreščki, pražen mandelj, gumi bonboni, lizike
DEŽELA ČOKOLADE: praline, čokoladne tablice, hrustljavčki, čokoladne figure, bučnice v čokoladi
 • Sladka Slovenija
Proizvodnja in prodaja sadnih zamrznjenih desertov La Popsi. Vitamini na palcki.
Libris Koper
 • Ostali ponudniki
Prodaja knjig, magnetkov in razglednic.
MOK_logotip.jpg
Mestna občina Koper
 • Sladka Istra
Dobrodelna stojnica Mestne občine Koper
Različni sladki izdelki
Mlinotest d.d.
 • Sladka Istra
Mlinotest – podjetje s tradicijo
Tradicija Mlinotesta sega v davno leto 1867, ko je Wenzel Jochmann na Ajdovskem postavil mlin na Hublju. Za tiste čase je bil to tehnološko napreden mlin in hkrati temelj nadaljnjemu razvoju dejavnosti vse do današnjega Mlinotesta, enega pomembnejših živilskih podjetij v Sloveniji.
Vsa ta leta je podjetje, ki je iz mlina raslo v pomembno mlinarsko industrijo, iz majhne pekarne v pomembno pekarno kruha in pekovskega peciva vlagalo v razvoj, krepilo svojo dejavnost ter iskalo nove trge.
Danes je Mlinotest proizvajalec testenin, mlevskih izdelkov, kruha in pekovskega peciva, slaščic ter drugih živil, ki jih potrošniki dobro poznajo kot kakovostne in okusne.
MLINOTEST - DOBRODOŠLI ZA NAŠO MIZO
Različne slaščice in minjoni
Moj jogurt
 • Sladka Istra
Prodaja soft sladoleda z različnimi dodatki.
Degustacijski lončki z dodatki
Mr. Bee
 • Sladka Slovenija
Mr.Bee je mlada blagovna znamka Čebelarstva Poslek, ki se ukvarja s pridelavo in predelavo čebeljih pridelkov. Izdelki so lokalni, kvalitetni ter inovativni in so lahko čudovito darilo za vsakogar. Vsak medeni izdelek ima svojo zgodbo, ki ljudi osvešča o pomenu čebel ter njihovem življenju.
In kot pravi naš Mr.Bee: ”Med in medene darove je treba ceniti, spoštovati ter jih sprejemati z ljubeznijo. Šele takrat, ko bomo razumeli naravo in njene zakonitosti, bomo sposobni pomagati sebi in svetu okoli nas.”

Mr. Bee in čebelice
Medeni muffini, praline s cvetnim prahom, medenjaki, klasični med - cvetlični med, akacijev med, lipov med, gozdni med, kostanjev med, Kremni medovi - kremni med s čokolado, kremni med z malino, s cvetnim prahom in propolisom, navadni kremni med, kremni med z jabolko, medeni medvedki za najmlajše
Mr. Milord
 • Sladka Istra
Smo podjetje Mr. Milord. Svoje storitve (peka palačink in drugih sladkih/slanih dobrot) opravljamo v hiški na promenadi v Kopru, kjer nas lahko najdete vsak dan.
Palačinke z nutello in marmelado, pražene mandlje, sladkorno peno
Obalno čebelarsko društvo Koper
 • Sladka tržnica
Obalno čebelarsko društvo združuje čebelarke in čebelarje slovenske Istre.
Oljčno olje Morgan
 • Dežela vin
Kmetiji Morgan leži sredi neokrnjene narave Slovenske Istre, v vasici Grintovec na nadmorski višini 219 m. Leta 1992 smo se se odločili za nasaditev prvih 200 oljk. Danes nasad obsega več kot 1000 oljčnih dreves, sedem različnih sort. Vsi oljčniki so zasajeni na terasah južne lege, kjer so skozi cel dan obsijani s sonce.
V pričetku oktobra se začne obiranje zgodnjih sort. Nepoškodovani plodovi so istega dne predelani v najsodobnejši oljarni.
Ponudba kmetije Morgan se je kasneje razširila na degustacijo olja in obisk oljčnikov za zaključene skupine. Stene degustacijskega prostora krasijo številna priznanja z različnih domačih in mednarodnih tekmovanj.
Olja Morgan se danes prodajajo v manjših butičnih trgovinah, večjih trgovskih verigah, ter krasijo mize številnih prestižnih slovenskih restavracijah.
Morganova oljčna olja so priljubljena tudi kot darila, saj gre poleg vrhunskega, ekološko pridelanega oljčnega olje tudi za čudovito embalažo.
Z njimi boste težko zgrešili, saj simbolizirajo zdravje, dolgo življenje in predstavljajo odličen izdelek naše slovenske Istre.
»The difference between ordinary and extraordinary« je naš moto ter pomeni le eno: “ Pri predelavi olja je na prvem mestu kvaliteta, ki jo prepoznajo številni zvesti uporabniki.”
Sladice z oljčnimi olji, oljčna olja, oljčna olja z okusi, oljke, liker, čokolade
 • Dežela čokolade
Podeželska čokoladnica bogati domačijo Passero z novo zgodbo. Zapisana je v čokoladnih tablicah in pralinah. Kakovostno čokolado, skrbno pridelane domače sestavine in domišljijo mešamo s strastjo. Iz včerajšnjih izkušenj in današnjega navdiha ustvarjamo nova doživetja. Posladkajte se!
Čokoladni pralineji, čokoladne hruške, čokoladni bonboni z bučnimi semeni
laganache-logo.jpg
Patisserie La Ganache
 • Sladki svet
Podjetje La Ganache se ukvarja že 14 let s vodenjem izobraževanja na področju francoskega slaščičarstva in od leta 2019 se proizvodnjo prvenstvenih francoskih sladic.
Francoske sladice
Posestvo Brič
 • Dežela vin
Presne torte
 • Sladka Slovenija
Presne torte - popolna kombinacija okusnega in zdravega. Veganske, polne superživil ter brez problematičnih sestavin. Sladice, ki nahranijo telo, poživijo um in spoštujejo planet.
Presne energijske kroglice, presni piškoti, presna torta v lončku, sladki izdelki za diabetike, sladki izdelki brez glutena, sladki izdelki s superživili, presni sladki izdelki, veganski sladki izdelki.
Proizvodnja in prodaja čokolade, Špela Jenko s.p.
 • Sladka Slovenija
Čokoladna lizika, bonboni na vago, praženi mandlji
Proizvodnja peciva Figaro
 • Sladka Slovenija
Na sončno Sladko Istro bomo iz drugega konca Slovenije pripeljali značilne dobrote Prekmurja! Na naši stojnici se boste lahko posladkali s pravo Prekmursko gibanico, Mađarico, Vanilijevo kremo z bučnim oljem ter raznim čajnim pecivom. Ponujali vam bomo tudi pirine kekse, čokoladne kekse, očke, kokosove kroglice ter druge sladke dobrote več ali manj značilne za Prekmurje!
Prekmurska Gibanica, Mašinski keksi, Pirini keksi, Očke, čokoladni keksi, kokosove kroglice, mađarica, mešano čajno pecivo, kremšnita v lončku, ladjica z vanilijevo kremo...
 • Ostali ponudniki
Puklavec Family Wines
 • Dežela vin
Puklavec Family Wines je ena vodilnih slovenskih vinskih kleti. Vinska zgodba družine se je začela leta 1934, ko je Martin Puklavec začrtal vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Od leta 2009 za klet znova skrbi družina Puklavec, ki še vedno ohranja temeljne vrednote: strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Tradicijo prepletajo z najsodobnejšo tehnologijo, s katero postavljajo nove smernice na področju vinarstva in vinogradništva. Odlična harmonična vina se rojevajo v osrčju Ljutomersko – Ormoških goric, v vinorodni regiji Podravje. Tu so za vinogradništvo zagotovljeni popolni mikroklimatski pogoji. Vina so sveža, sadna in poživljajoča. Grozdje iz edinstvenih vinogradov pridelujejo na naravi prijazen način in ga še vedno obirajo ročno. Najsodobnejša tehnologija, s katero je opremljena klet, omogoča ustvarjati vina, v katerih je ohranjeno le najboljše iz narave.
Vzorec vina (popular premium), vzorec vina (super premium) ter ostalo vino.
Razvojna agencija Sora - Turizem Škofja Loka
Restavracija Admiral
 • Sladka Slovenija
Restavracija Admiral vas pričakuje na Kozini v sklopu Hotel & Casino Resorta Admiral. Pri nas bodo na svoje prišli tako sladkosnedi kot ljubitelji dobre hrane in vin. S svojo izbrano kulinariko vas pričakujemo vse dni v letu, poskrbimo pa tudi za tiste, ki bi pri nas želeli organizirati dogodek, od družinskega kosila do poroke! Obiščite nas in se prepričajte!
Restavracija COB
 • Sladka Istra
Zmagovalec natečaja najizvirnejša sladica Istre 2019
Različni sladki izdelki, zmagovalna sladica
Restavracija Idila
 • Sladka Istra
Različni sladki izdelki
 • Sladka Istra
Restavracija Rizibizi v Portorožu, ima veliko odličij na Sladki Istri in ponuja vedno posebne sladice.
Sladki izdelki za diabetike, sladki izdelki brez glutena in drugi sladki izdelki.
Restavracija Tegola
 • Sladka Istra
Sadjarska kmetija Kovačič
 • Sladka tržnica
Smo sadjarska kmetija Kovačič iz Bizeljskega. Ukvarjamo se z ekološko pridelavo in predelavo sadja. Pridelujemo jabolk, grozdje, češnje in aronijo. Sadje predelujemo v sokove, kis in suho sadje. Na prireditvi bomo ponudili tudi zdrave domače sladice iz jabolk.
Jabolčni sok, jabolčni strudelj, jabolčna pita, pečeno jabolko
sladki_cekini_smallest.jpg
Sladki cekini
 • Sladka Istra
Sladki cekini - mini puhaste palačinke

Sladki cekini z različnimi nadevi.
Sladki dimnik
 • Sladki svet
Naše podjetje ponuja novost na slovenskem trgu, in sicer sladke dimnike (Kürtőskalács). Gre za posebno pecivo narejeno iz kvašenega testa v obliki dimnika. Vsak gost si lahko izbere posip po lastnem okusu. V podjetju so ponosni na vsako zadovoljno stranko in teh je vsak dan več. Vljudno vabljeni!
Sladki dimniki z različnimi posipi (lešniki, mandelji, cimet, vanilijin sladkor, kokos, čokoladne mrvice) in namazi (vanilijeva krema, Nutella, mlečni namaz, kokosov namaz).
Sladki šavrinski hribi (TD Šmarje, TD Gažon, TKŠD Pomjan, TD Castrum Bonae Koštabona)
 • Sladka tržnica
Vstopite v svet istrskega kamna, živopisanega ruja, vitkih temnozelenih cipres, grmov dišeče lavande, zimzelenih oleandrov in brnistre, k pričarajo pokrajini značilni mediteranski ton. Pozitivna energija je prisotna na vsakem koraku; še posebej v trikotniku, ki povezuje točke od Krvavškega kamna, Koštabone do Krkavč – v smeri romarske cerkve v Strunjanu. Vse navedeno pa zaokroži odlična kulinarika. VABLJENI V SLADKE ŠAVRINSKE HRIBE!
Štrudel, krostata, domači piškoti, rolada brez glutena, breskve, kroštoli, liker
 • Sladka Slovenija
Slaščičarski virtuoz, ki obožuje čokolado! Redkokdaj imate priložnost poskusiti njegove izdelke, tokrat jo imate! Gorazd obljublja nabor unikatnih ter kot vedno kvalitetnih čokoladnih izdelkov, ki vam bodo na voljo na njegovi stojnici, zato se ga definitivno splača obiskati!
Slaščičarna L'Oca Golosa
 • Sladki svet
L'Oca Golosa je na novo odprta slaščičarna v italijanski Gorici, znana predvsem po njenem posebnem slogu in ljubezni do sladkih izdelkov. Pri peki uporabljajo samo sveže, lokalne in sezonske sestavine.
Tiramisu (po družinskem receptu iz leta 1965), Dolce Friullino, Babà s kremo mascarpone in malinami, piškoti, torte in ostali sladki izdelki.
Slaščičarna zvezda Celje
 • Sladka Slovenija
Celjski grb ima tri zvezde, ima pa še eno, takšno, ki mestno jedro sladka že dobrih 60 let. To je Slaščičarna Zvezda CELJE, kjer se prepleta tradicija z nostalgijo.
Predstavljamo edinstveno ČOKOLADNO ROLCO, ki postaja zaščitna sladica mesta. Hrustljavo zapečena skorjica iz orehov in lešnikov v kombinaciji s čokolado in puhasto smetano znamo širom Slovenije pripraviti le v Celju.
Vabljeni da preizskusite.
Makron, pops, mini lizika, keks, čokoladna rolca, piškoti, mini krofki, pijača kupa (cokoladna in jagodna)
Slovensko vegansko društvo
 • Sladka Slovenija
Slovensko vegansko društvo sestavljamo prostovoljci, ki večkrat letno na različnih dogodkih po Sloveniji uspešno predstavljamo, kako enostavno je živeti na rastlinski prehrani. Seveda to največkrat počnemo s pomočjo okusnega golaža, kremastih slaščic in drugih prigrizkov, ki jih boste želeli čim prej pripraviti tudi doma. To vam bomo vsekakor omogočili s številnimi brezplačnimi recepti, ki jih z veseljem podelimo.

Celoten čas Sladke Istre bomo na naši stojnici delili informacije glede veganstva in kuhinje brez sestavin živalskega izvora. Na voljo bo veliko število različnih sladkih dobrot, mnoge od njih bodo primerne tudi za alergike. Na kuharskih delavnicah v soboto in nedeljo bomo z vami delili ideje, kako kuhati zdravo, biti prijazen do živali in planeta, hkrati pa poenostaviti procese v kuhinji. Prijavili se boste lahko na naš brezplačen mentorski program 30-dnevni Veganski izziv. To lahko sicer storite kadarkoli na: www.izziv.si
Snickers in raffaelo lonček, mini veganske pite, presne kroglice, čokoladni piškoti, jagodno biskvitno pecivo
Srečko Langeršek
 • Sladka Slovenija
Ponudba palačink in vafljev brez mleka in jajc.
Srednja šola Izola
 • Sladka Istra
Različni sladki izdelki
Štefan Rozman
 • Sladka tržnica
Dobrote iz čebeljega raja
Instant medeni sladoled z suhim ledom in malino, meden indijanček z čoko-pokalicami, jagodna nabodala z čokolado in medenimi hrustljavimi lešniki, šmorn z medom
Terme Snovik
 • Sladka Slovenija
Terme Snovik so najvišje ležeče terme v Sloveniji, na eni strani obkrožene s Kamniško-Savinjskimi Alpami, na drugi pa s čudovitimi gozdovi in neokrnjeno naravo Tuhinjske doline. Voda v Termah Snovik je priznana kot naravno zdravilno sredstvo. Bazenski kompleks sestavljajo notranji in zunanji bazeni z naravno travnato plažo. Zunanji bazen s tobogani je v poletnih mesecih pravi doživljajski raj za otroke in odrasle. V wellnessu se lahko razvajate in sprostite z različnimi vrstami masaž, savnanjem v finski, turški in ledeni savni, nego obraza in telesa ter Kneippovimi oblivi, oblogami in masažami. Apartmajsko naselje, ki se razteza nad termalnim kompleksom, je zgrajeno iz naravnih materialov, kar omogoča sproščeno in udobno počutje v apartmajih in sobah s pomirjujočim razgledom na zeleno dolino in okoliške planine.

V restavraciji Potočka pripravljajo jedi za penzionske goste in dnevne obiskovalce. Nudijo vam pester izbor klasičnih, lokalnih jedi in sezonskih jedi. Posebnost restavracije je tuhinjska postrv, ki jo gojijo v reki Nevljici in jo gostje lahko uživajo pripravljeno na različne načine.
 • Dežela čokolade
Zdrave čokolade brez dodanega sladkorja in brez glutena.

Preko 60 čokoladnih artiklov
 • Dežela čokolade
Smo podjetje, ki se ukvarja s prodajo suhega sadja, oreščkov in semen. Vse našteto ponujamo tudi v različnih verzijah, oblitih s čokolado in sladkorjem.
Tris suhega sadja oblitega s čokolado, tris oreščkov oblitih s čokolado, mešanica suhega sadja in oreščkov oblitih s čokolado.
T__KD_sv._miklav___mini.jpg
TŠKD sv. Miklavž Gračišče
 • Sladka Istra
Društvo deluje že skoraj dvajset let in skrbi za obujanje in ohranjanje kulturne dediščine vasi, urejenost in skrb za čisto okolje, predstavlja pa se tudi se na različnih prireditvah po Sloveniji s tipičnimi istrskimi dobrotami kot so: bobiči, špargljeve jedi, hroštoli, miške in sladki likerji.
Refoškov in malvazijin liker
Turistična kmetija Črešnik
 • Sladka tržnica
Smo turistična kmetija, ki se nahaja na obrobju najstarejšega slovenskega mesta Slovenije z lepim pogledom na Ptujski grad. Pri nas se lahko okrepčate z dobro domačo hrano, ki jo pripravljamo iz krušne peči. V domači trgovini lahko kupite domači kruh, potice, razne piškote, testenine, jajca, bučno olje,...
Potice, breskvice, piškoti, slaščice, slaščice v lončku, miške, bučna semena s čokolado.
Turistična kmetija Dervarič
 • Sladka tržnica
Turistična kmetija Dervarič iz sončne Prlekije bo predstavila pomurske bučne sladice ob spremljavi sladkih likerjev in ostalih dobrot, ki jih proizvajamo na naši kmetiji. Vabljeni tudi na oddih na našo kmetijo, kjer se boste sprostili ob dobri kapljici vina, domači hrani ter mirni okolici in pisani naravi vinogradov in polj.
Bučna rolada, kremne rezine z bučkami, bučni kolač, bučne kepe, lizike s polnilom, bučke, sladki likerji
Turistično društvo "ZVROČEK 1908"
 • Sladka tržnica
Turistično društvo, katero želi predstaviti prave istrske sladke dobrote, ki so jih nekoč pripravljali v naših vaseh.
Hroštoli in miške, pite, fanclji, kiflji, žepki
Turistično društvo Ribnica na Pohorju
 • Sladka tržnica
Poleg ponudbe sladic za degustacijske kupone bomo promovirali naš kraj in ponudbo turističnih kapacitet ter znamenitosti.
Štrudl, razne rulade, šmorn
Turistično društvo Žusterna
 • Sladka tržnica
Kmetija BEM Žusterna bo nudila vse vrste slaščic z priokusom oljk
Različni sladki izdelki
Turistično in kulturno društvo Šparžin
 • Sladka tržnica
Smo Turistično društvo, ki v Šavrinski noši ohranjamo tako kulturno dediščino tako kulinariki in običajih.
Fritule, kroštole, pečene fige v refošku, domače marmelade
Večgeneracijski center Morje
 • Sladka Istra
Vidau in Daneu d.o.o.
 • Sladki svet
Temna bio 100% čokolada, kakav v prahu, konfeti, praline, ingver rezina v čokoladi, čaj z rumom, čaj brez ruma, presna čokolada, čaji s kakavom, konfeti s čokolado, kandirano sadje, ingver bonboni.
Vina Bordon
 • Dežela vin
Različna vina
Vina Božič 1902
 • Dežela vin
Vina Božič je družinska kmetija s skupno 15 hektarji vinogradov, ki se razprostirajo na območju Izole. Predniki so se z vinogradništvom na tem območju začeli ukvarjati leta 1902 in dodatno so obdelovali tudi nasade oljk, kateri so del družinske kmetije še danes. Trgovinico kmetije lahko obiščete v središču mesta Izola na Postojnski ulici, kjer lahko degustirate in kupite vse pridelke Vina Božič.
Refoškov liker, oljčni liker.
Vina Božič 1902
 • Dežela vin
Vina Božič je družinska kmetija s skupno 15 hektarji vinogradov, ki se razprostirajo na območju Izole. Predniki so se z vinogradništvom na tem območju začeli ukvarjati leta 1902 in dodatno so obdelovali tudi nasade oljk, kateri so del družinske kmetije še danes. Trgovinico kmetije lahko obiščete v središču mesta Izola na Postojnski ulici, kjer lahko degustirate in kupite vse pridelke Vina Božič.
Refoškov liker, oljčni liker.
Vinakoper
 • Dežela vin
Plemenitost in žlahtnost naših vin sta dediščini tisočletne tradicije vinarstva in vinogradništva Slovenske Istre kot sad izjemnih naravnih danosti ter pridnih istrskih rok. V podjetju Vinakoper z ljubeznijo in spoštovanjem že od leta 1947 pridelujemo vrhunska vina.
Različna vina
Vinogradništvo Rižnar
 • Dežela vin
Prestavljamo vina raznih sort in kakovosti.
hrescak-logo_mini.jpg
Vinska klet Hreščak
 • Dežela vin
Butična družinska vinogradniška kmetija.
Različne vrste vin
VR Choco Art
 • Dežela čokolade
Ponudba več kot 54 vrst čokolade, 40 vrst pralin, 9 vrst čokoladnih namazov, 6 vrst sadnih ploščic in čokoladne figure.
Praline, čokoladni namazi, sadne ploščice, čokoladne figure
Waffle point
 • Sladki svet
Ponudba pravih belgijskih vafljev (de liege) z različnimi okusi in dodatki.
Waffle to go
 • Sladka Slovenija
Smo družinsko podjetje, ki se ukvarja s peko vafljev. Vaflje pripravljamo sami po lastnem receptu, različnih oblik in okusov. Letos predstavljamo novost - kornet polnjen z različnimi nadevi.
Mini vaflji, vafelj piškoti, sadje s čokolado, vaflji na palčki, korneti polnjeni s sadjem obliti s čokolado
 • Sladka Slovenija
Na Zavodu Ivana Cankarja Vrhnika v tesnem sodelovanju z raznimi organizacijami pomembno prispevamo in vplivamo na razvoj kvantitete in kvalitete kulture, športa in turizma v Občini Vrhnika. Skrbimo tudi za promocijo in razvoj vrhniških spominkov, preko katerih predstavljamo Vrhniko kot turistično destinacijo. Zavod je poimenovan po pisatelju Ivanu Cankarju, ki je s svojo mojstrsko besedo zaznamoval Vrhniko in srž njene identitete. Zgodbe Vrhnike, ki jih pripovedujemo obiskovalcem so povezane s Peharjem suhih hrušk, Skodelico kave in nenazadnje tudi s samo podobo pisatelja. V današnji čas so preoblečene v okusne sladke in kavne spominke, s katerimi ohranjamo zgodbe Cankarja žive, privlačne in vabljive.
Skodelica kave, skodelica kave in čokoladice, skodelica kave in piškot brk, Cankarjeva čokolada s kavo, Cankarjevi piškoti, Čokoladna vrečka, Čokoladna skrinjica, Pehar hrusk s čokolado, kava s temno čokolado, Cankarjeva kava, kava z aromo
Zdravstveni dom Koper
 • Ostali ponudniki
Brezplačne meritve krvnega sladkorja s svetovanjem
Zemlja In Morje
 • Sladka Istra
 • Sladka tržnica
Zadruga je pred leti vzklila kot samoiniciativna pobuda istrskih ekoloških kmetov, z željo, da skupaj nastopimo na trgu in slovenskim potrošnikom zagotovimo dostop do kakovostne lokalne ekološke hrane. Poleg iskrene skrbi za naše kupce in boja proti zavajanju in goljufanju v prehranski industriji, naše poslovanje temelji tudi na demokratičnem upravljanju - en član en glas, neprofitnosti - dobiček zadruge vlagamo v razvoj, pravičnem plačilu za kmete ter skrbi za naravo in okolje.

Na prireditvi Sladka Istra 2019 predstavljamo nov prodajni program našega člana Petra Cerkvenika - eko kmetija Pieruci, ki Vam bo letos postregla z odličnim sušenim ekološkim sadjem in vrsto inovativnih presnih sladic na bazi suhega sadja in oreščkov!
Sladka sadna rolica, nadevana suha figa, figova pogača z oreščki, presne sadne tablice
Žganje iz Rožc
 • Dežela vin
Kmetija Kozole iz zaselka Rožce v Podsredi izdeluje žganja in likerje. V njihovem asortimanu najdemo 17 različnih likerjev in žganj za vsak okus.
17 različnih likerjev in žganj.
 • Dežela vin
Smo družinso podjetje, ki izdelujeno 100% naravne izdelke. Proizvajamo žgane pijače in likerje kot so: domači viski, zeliščni liker, liker iz vrtnic, malinin liker, slivovka, viljamovka, vanilijev liker.
Liker iz vrtnic, malinin liker, vanilijev liker, borovničevec, viljamovka, zeliščni liker..