Sodelujoči na Sladki Istri 2018

Iskanje: Ponastavi izbor
Sklop
20Chocolate
 • Dežela čokolade
BEAN TO BAR čokolade iz najbolj redkih sort kakavovih zrn in edinstven BIO VEGAN lešnikov namaz iz samo 3 sestavin (60% lešnikov, kakakvova zrna, kokosov sladkor) brez glutena in laktoze.

čokolada z lešniki, čokolada CUBA, čokolada NICARAGUA, lešnikov namaz, single origin čokolade
Anita Ana Ratosa s.p. Poslovno svetovanje in izobrazevanje
 • Sladka Slovenija
Glava dejavnost podjetja je izobrazevanje v vseh segmentih, ki so povezani z "industrijo gostoljubja".
Priprava strategij za povecanje prodaje in dobicka.
Priprava celostnih konceptov za slascicarne/kavarne/restavracije/bistroje/buticne hotele/izobrazevanje osebja in skrb za uspesen zagon.
Resevanje podjetij v tezavah."Imejte polno tudi takrat, ko imajo vsi drugi prazno."
simfonija crnih tartufov in cokolade,
sprehod po noninem vrtu
jesensko enakonocje
 • Ostali ponudniki
Smo vodilni ponudnik v Sloveniji s samopostrežnimi aparati za kavo v zrnu, pijačo in prigrizki. Ponujamo odlične rešitve z namiznimi aparati na kapsule Illy, Lavazza in drugimi kompatibilnim kapsulami. Zagotavljamo brezplačno dostavo surovin in 24 urni klicni center za podporo našim uporabnikom. Vedno skrbimo, da vam lahko ustvarimo en lep trenutek dneva z dobro kavo.

Bio dobrote d.o.o.
 • Sladka tržnica
Ekološki domači mlečni izdelki s kmetije Žgajnar.
Sladek jogurt, sladek mlečni napitek, sadni sladek kefir..sladki fermentirani mlečni izdelki, sadna sladka skuta, sadna sladka torta iz albuminske skute.
Čebelarstvo Jere
 • Sladka Slovenija
Združitev družinskega čebelarstva s kletarjenjem je privedla do izdelovanja ene najstarejših alkoholnih pijač – medenega vina. Poleg palete medenih vin v naši kleti zorijo tudi peneče medice, izdelane po klasični šampanjski metodi.
Prav vsako medeno pijačo Jere odlikuje sveža aroma in harmonija okusov, kar potrjujejo tudi mednarodni strokovnjaki.
Ta dogodek je edinstvena priložnost, da sami okusite to božansko pijačo, pa naj bo suha, polsladka, sladka, kostanjeva ali peneča. Na stojnici medenih vin Jere vas torej pričakujemo s pestro paleto vrhunskih izdelkov.
sladko medeno vino, polsladko medeno vino, suho medeno vino, kostanjevo medeno vino, peneča medica, med, cvetni prah, medeno vino, peneča medica
Čebelarstvo Petelin
 • Sladka Istra
Dobrote iz osrčja krasa, pripravljene skrbno in z iskreno željo, da bi vam bile v veselje in krepile vaše zdravje.
minjon čebelji pik, medenjaki, medeno sadne sladice, sladki požirek 50 cl: medenega likerja, teranovega likerja, kraške travarice oslajene z medom
čebelji pridelki in likerji
Čebelarstvo Žvikart, Slovenske Konjice
 • Sladka Slovenija
Smo družinsko čebelarstvo s preko 60 let delovanja in upravljanja s čebelami.V čebelarstvu Žvikart pridelujemo med v neokrnjeni naravi zreškega Pohorja in Žičke kartuzije. Čista narava Dravinjske doline nam daje kakovosten med z veliko rudninskimi snovmi in vitamini.

medeni liker, medeni borovničevec, medenjak, cvetlični, akacijev, kostanjev, gozdni in hojev med, medena mešanica in kremni namazi iz medu, propolis tinktura, cvetni prah, vosek in matični mleček, medena darila, medeni liker
ChocoMe
 • Dežela čokolade
Smo ponudnik visoko kvalitetnih čokoladnih izdelkov, ki so večkrat mednarodno nagrajeni.
Izstopajo čokolade za:
- točno določena vina
- BLOND čokolade za piva, in ostale užitke
- RAFFINEE za penino in ostale gastronomske užitke
- VOILE - kandirane sadne lupine ki naredijo žgane pijači popolne

http://www.chocome.si/edm.html
Citron, Jože Topolovec s.p.
 • Sladka tržnica
Prodaja najboljšega točenega sladoleda, sladkorne pene in lizik.

Točen sladoled, sladkorna pena, lizike
Čokoladnica Cukrček
 • Dežela čokolade
Čokoladnica Cukrček že 25 leto razvaja svoje kupce z ročno narejenimi pralinami, sadje oblitim s čokolado, lomljencem z oreščki ter Prešernovimi kroglicami. Za najmlajše so pripravili številne različne figure kot so iphone, vijaki, orodje, salonarji, superge itd.
Ne zamudite njihovih novih pralin z različnimi slovenskimi okusi ter čokolade s soljo in teranom.
pralina vanilija, pralina jabolčni zavitek, sadje, lomljenec, otroški program, praženi mandlji, bio čokolada, čokolada s stevio za diabetike, čokoladne tablice ter sadje brez glutena, figure brez glutena, peka mandljev
Čokoladnica Da Ponte
 • Dežela čokolade
Smo prva čokoladnica v Kopru, kjer ročno izdelujemo vse vrste čokoladnih izdelkov iz najbolj kvalitetnih surovin. Pri nas lahko naročite tudi personalizirane čokolade za darila ali različne priložnosti. Lepo vabljeni, da si ogledate in okusite bogato ponudbo naših izdelkov.

praline različnih okusov, sladice v kozarčku, čokoladne ploščice, lizike, bomboniere
Čokoladnica Tramontana
 • Dežela čokolade
Smo družinska čokoladnica z dolgo tradicijo, ki daje poudarek na sestavine, tipične za lokalno okolje iz katerega prihajamo, v kombinaciji s čokolado. Najbolj smo prepoznavni po slastnih pralinejih, kjer se poigravamo z nenavadnimi kombinacijami mediteranskih okusov, naj si bo sadje, vino, sol. Upamo si biti drzni, poskušamo biti drugačni! Nikoli pa ne pozabimo na tiste, ki prisegajo na klasiko.
praline (različni okusi), hrustljavčki, refoškolada - tablica z refoškovo kremo, tablice (različni okusi), tablice z napisom, čokoladni kozarčki z refoškovim likerjem, bomboniere, čokoladne črke, dražeji z lešniki
Dolce amore d.o.o.
 • Dežela čokolade
Naši izdelki so narejeni iz kakovostnih surovin, ki jih kombiniramo v različne okuse, namenjene tistim, ki imajo radi vrhunske sladke stvari.
Tako so v naši ponudbi ročno narejene čokolade: orehova, kokosova, metina, rozinova, figova, ingverjeva, pomarančna, limonina, pehtranova, praznična in bučna. V ponudbi imamo tudi doma izdelano karamelo in marcipan z okusi, limone, pomaranče, orehov in ingverja.
Čokoladne živalice, palčka iz marzipana, karamelne palčke, praline, piškoti, čokoladne tablice 40g, vrečka piškotov, čokoladne tablice, polnjene čokoladne tablice,čokoladne vrtnice, čokoladne tablice za diabetike.
Društvo Bržanija
 • Sladka tržnica
Društvo Bržanija združuje interesno skupino ljudi, ki prihaja izpod kraškega roba, na predelu tako imenovanem Breg ali Bržanija. Na prireditvi Sladka Istra bi se radi dokazali, da tudi tovrstnim dogodkom smo kos in predstavili nekatere sladice, ki so značilne za naše kraje. Predvsem pa izpostavljamo avtorsko sladico SLADKA BRŽANKA.
Sladka Bržanka, Refoškove počitnice, domači štruklji, Tiramisu teci teci, sladke kroglice na palčki
Društvo Dobra volja Škofije
 • Sladka tržnica
Društvo Dobra volja Škofije je bila krščena na prireditvi lansko leto in se bo tudi letos potopila v sladke sanje. Čudovit občutek, ko s sladkimi dobrotami spraviš človeka v dobro voljo, ker mu brbončice povedo, da je le ta najboljša. Ponudili bodo najlepše mafine, pecivo brez moke in sladkorja, domače fritule, hroštole, in še kaj.
fritule ,skutino pecivo, rolade iz domače marmelade, palačinke mafin, hroštole, pecivo brez moke in sladkorja
Društvo SKALA Kubed
 • Sladka tržnica
Članice in člani društva SKALA Kubed ohranjajo šege in navade, ki so značilne za vas Kubed in okolico. Članice pripravljajo in pečejo peciva po receptih naših non. Sestavine peciv so večinoma pridelane doma.
Istrski štruklji, kroštolji, kifeljčki
Ekološko Posestvo Vina Montis & Eko Laura
 • Dežela vin
V naši čudoviti mali vasici Montinjan na Ekološkem Posestvu Vina Montis & Eko Laura pridelujemo izvrstna avtohtona vina slovenske Istre (malvazijo, refošk, sladki muškat ter čokoladno vino) in oljčno olje. V predhodnem naročilu pa tudi sprejemamo goste na degustacijo.
različna vina
Emilija Pavlič - samozaložba
 • Ostali ponudniki
Prodaja lastnih kuharskih knjig in svetovanje za ekološki način kuhanja in peke.
Gostilna Marič
 • Sladka Slovenija
Gostilna Marič se nahaja v vasi Sebeborci na obrobju Goričkega nedaleč od Murske Sobote in Moravskih Toplic.
Velik poudarek dajemo prekmurski kulinariki.
Imamo tudi Certifikat za izdelavo Prekmurske gibanice, za katero smo dobili že kar nekaj priznanj.
mini košarice, mini cupcake, mini kozarček, prekmurska gibanica
Hotel Diana
 • Sladka Slovenija
Slaščičarna Hotela Diana ima več kot 50-letno tradicijo v pripravi sladkih dobrot. Goste razvajamo in razveseljujemo z bogatim asortimanom slastnih sladkih dobrot. Slaščičarna stotih sladic in dišečih potic v osrčju Pomurja.
prekmurska gibanica, sadna gibanica, posolanka, jabolčni zavitek z makom, skutni zavitek z višnjami
iCHOCO Chocolate
 • Dežela čokolade
Čokoladnica iz Italije predstavlja svoje inovativne izdelke brez glutena, z manj dodanega sladkorja in ročno izdelane od Nonne Federice.

pops, čokoladni bomboni, čokoladni cupcake, praline, figure
Iridis Sweets
 • Dežela čokolade
Pod blagovno znamko Iridis Sweets izdelujemo BIO čokoladne izdelke, izdelke brez sladkorja (z nadomestkom) ter BIO sadje oblito z BIO čokolado. Prepoznavni smo po drugačnosti oblike in polnem okusu izdelkov. Čokoladni izdelki Iridis Sweets so primerni tako za osebna kot tudi za poslovna darila.
izdelki iz BIO čokolade, izdelki iz čokolade brez sladkorja, BIO sadje oblito z BIO čokolado, BIO temna veganska čokolada
Vsi čokoladni izdelki so brez glutena.
Izletniška kmetija Vaupotič-Cestnik
 • Sladka tržnica
Smo izletniška kmetija Vaupotič Cestnik iz Haloz. Pridelujemo več vrst peciv in kruha, likerje, sokove, vina in mošt.
Kavarna Triglav
 • Sladka Istra
Slaščičarna in kavarna Triglav je blagovna znamka, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo. Najdete nas na Pristaniški ulici v Kopru, kjer vas bomo s svojo ponudbo sladoleda, piškotov, kavnih in čokoladnih izdelkov, raznovrstnih pijač in tort na prijetni in urejeni terasi s prelepim razgledom na morje zagotovo navdušili.
Čokoladna svežina, čokoladni tris, kremna rezina
Kmetija Štirn
 • Sladka Slovenija
Kmetija Štirn se nahaja v vasi Suha pri Predosljah v bližini Kranja. Ukvarjamo se s pridelavo in predelavo zdravilnih zelišč in zelenjave na naravi prijazen način. Izdelujemo okusne zeliščne sirupe in limonade ter zelenjavne namaze in domače marmelade po receptih naših babic, brez konzervansov, barvil in umetnih arom. Naši izdelki so naravni, okusni in zdravi!
UŽIVAJ DRUGAČE, JEJ IN PIJ DOMAČE!
zeliščne limonade, domača marmelada Bučka različnih okusov, zeliščni sirupi, veganske kocke
Kulturno umetniško športno društvo Behar
 • Sladki svet
KUŠD Behar je nevladno, prostovoljno ter nepridobitno združenje s področja občine Koper ter sosednjih občin. Deluje na različnih področjih kulture, izobraževanja, športa ter dobrodelnosti. Osnovni cilj društva je ohranjanje bosansko-hercegovske kulture in tradicije ter osveščanje in promocija le-te lokalnemu prebivalstvu. Na sladki Istri se bomo predstavili z bosanskimi sladicami.
Baklave
Hurmašice
Tulumbe
Tufahije
Orehovi lokumi
La Chocolate
 • Dežela čokolade
Posladkate se lahko s pralinami, sestavite posebno darilo v obliki telegrama ali bonboniere, lahko pa izberete eno izmed čokoladnih figur. Za vse sladokusce imamo čokoladne tablice z različnimi okusi in pestro izbiro čokoladnih bonbonov in hrustljavčkov.

praline, hrustljavčki različnih okusov, oreščki v čokoladi, sadje v čokoladi, čokoladne karamele, čokoladne figure
LIBRIS d.o.o. Koper
 • Ostali ponudniki
Knjigarna z dušo, ki zna prisluhniti BESEDI, in s knjigami oskrbeti vse, ki jih imajo radi oziroma jih pri svojem delu ali strokovnem izpopolnjevanju potrebujejo. Tako ponujamo številne knjige tudi za študente, saj se povezujemo z vsemi visokošolskimi ustanovami in s Primorsko univerzo.
Martisan čokolada, izdelava in prodaja čokoladnih izdelkov, Marta Gašperlin, s.p.
 • Dežela čokolade
Podjetje Martisan čokoladav v vseh svojih ročno pripravljenih čokoladnih tablicah, pralineji in, piškotih združuje inovativno kombinacijo odličnosti sestavin ter znanje tradicionalne belgijske priprave s strastjo umetnice. Izdelke odlikuje svežina in poln okus, kar dopolnjuje še skrbno dodelana unikatna embalaža. Vsi izdelki vsebujejo pravo čokolado z visokim deležem kakavovih delov, izključno maščobo kakavovega masla ter 100% naravno vanilijo.
Čokoladni praline, čokoladna mineštra, čokolada Origin, čokoladne fige, čokoladni piškoti, čokolada za diabetike.
Marvita
 • Sladka Slovenija
Na ekološki kmetiji Lopan se zavedamo pomembnosti zdrave prehrane v današnjem času. S tem namenom smo ustvarili prav posebno visokokakovostno blagovno znamko Marvita, pod katero ponujamo ekološko pridelano hrano novih okusov domače kuhinje.
Marvita je plod znanja in razvoja v smeri zdrave, domače, ekološko pridelane prehrane iz naše kmetije, kjer razvijamo tudi nove okuse testeninn, piškotov in vložnin.
bučni mafini z cimetom, bučni mafini z bučnimi semeni, bučni mafini z mandlji, pirini kuštravci, pirini ingverčki, piškotki, veganski ajdovčki, veganski pirini kuštravci
Moj jogurt
 • Sladka Istra
Ponujamo frozen yogurt z dodatki.
degustacijski lončki z dodatki
Pasja pekarna PAPY
 • Sladka Slovenija
PAPY piškotki so narejeni popolnoma ročno v majhni butični pekarnici PAPY, kjer ni niti sledu o brezosebni velikoserijski proizvodnji. Glede na to, da izdelujemo majhne butične količine, lahko zagotavljamo visoko kakovost vhodnih surovin. Uporabljamo surovine lokalnih proizvajalcev.

Posebno pozornost posvečamo občutljivim kužkom z različnimi težavami in alergijami.
pasje piškote PAPY, pasje mufine, pasje tortice, pasji piškoti brez glutena in brez žit, pasji krofki z "čokoladnim" prelivom
Passero podeželska čokoladnica
 • Dežela čokolade
Podeželska čokoladnica bogati domačijo Passero z novo zgodbo. Zapisana je v čokoladnih tablicah in pralinah. Kakovostno čokolado, skrbno pridelane domače sestavine in domišljijo mešamo s strastjo. Iz včerajšnjih izkušenj in današnjega navdiha ustvarjamo nova doživetja. Posladkajte se!
čokoladne pralineji, čokoladne hruške, čokoladni bonboni, čokoladne radosti Prekmurja
Proizvodnja peciva Figaro
 • Sladka Slovenija
Na sončno Sladko Istro bomo iz drugega konca Slovenije pripeljali značilne dobrote Prekmurja! Na naši stojnici se boste lahko posladkali s pravo Prekmursko gibanico, Mađarico, Vanilijevo kremo z bučnim oljem ter raznim čajnim pecivom. Ponujali vam bomo tudi pirine kekse, čokoladne kekse, očke, kokosove kroglice ter druge sladke dobrote več ali manj značilne za Prekmurje!
mađarica, prekmurska gibanica, čolniček z vanilijevo kremo in bučnim oljem,mašinski keksi, pirini keksi, čokoladni keksi, kokosove kroglice, očke, prekmurska gibanica
Pulavec Family Wines
 • Dežela vin
Puklavec Family Wines je ena vodilnih slovenskih vinskih kleti. Vinska zgodba družine se je začela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Od leta 2009 za klet spet skrbi družina Puklavec, ki še vedno ohranja svoje temeljne vrednote: strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Tradicijo prepletajo z najsodobnejšo tehnologijo, s katero postavljajo nove trende na področju vinarstva in vinogradništva. Vina iz kleti Puklavec Family Wines so elegantna in ustvarjena z brezkompromisno predanostjo do podrobnosti. So harmonična in ekspresivna kot sama pokrajina, ki daje dom njihovim vinogradom.
Muškatna penina, Jeruzalem Ormož, Rumeni Muškat, Jeruzalem Ormož,Traminec & rumeni muškat, Jeruzalem Ormož zlata linija,Traminec izbor, Seven numbers, beli mošt
rdeči mošt
Restavracija Admiral
 • Sladka Slovenija
Restavracija Admiral vas pričakuje na Kozini v sklopu Hotel & Casino Resort Admiral. Pri nas bodo na svoje prišli tako sladkosnedi kot ljubitelji dobre hrane in pijače. S svojo izbrano kulinariko vas pričakujemo vse dni v letu, poskrbimo pa tudi za tiste , ki bi pri nas želeli organizirati svoj dogodek, od družinskega kosila do poroke! Obiščite nas in se prepričajte!
Ponudba sladkih izdelkov
Restavracija Idila
 • Sladka Istra
Družinska restavracija Idila leži pod Šavrinskim gričevjem, pod slikovito vasico Padno ob glavni cesti za Hrvaško. Z velikim parkirnim prostorom smo poskrbeli za vaše brezskrbno parkiranje večjega števila avtomobilov in avtobusov. S tremi različnimi dvoranami skupne zmogljivosti 300 sedežev, nudimo gostoljubnost gostom z različnimi željami. Poleg a la carte gostov sprejemamo tudi zaključene družbe ter agencijske goste.
vrešjevec
grozdni zavitek
panakota s tartufi
Restavracija Okusi Krasa
 • Sladka Slovenija
Restavracija Okusi Krasa, Lipica. Polni okusi Krasa v objemu svežine Mediterana. Vinska karta izključno vin slovenskega ter zamejskega matičnega Krasa in domače pivo.
Pasja pekarna Tačka je edina pasja pekarna na Obali. V naši ponudbi je trenutno 7 različnih okusov piškotkov v dveh različnih velikosti. Vsi piškotki so izdelani ročno. Vsebujejo le naravne sestavine, nimajo dodane soli, sladkorja, konzervansov.
lepa Tonka z bio oljčnim oljem Morgan Orange, čokoladni mignon z oljčnim oljem Chilli, mousse temne čokolade s teranovo super redukcijo Renčel
jetrni trenirančki, kokosovi poljubčki iz Kopra, tunine note iz Pirana, lososove ribice iz Izole, kangaroojevi medaljončki, jelenovi hrustki, arašidovi trenirančki
Restavracija Rizibizi
 • Sladka Istra
Restavracija Rizibizi v Portorožu, ki je članica društva JRE Europa, ima veliko odličij na Sladki Istri in ponuja vedno posebne sladice.
različni sladki izdelki
Royal sweets - kraljeve dobrote
 • Sladka Slovenija
Naše porcijske tortice, vse brez pšenične moke in z manj sladkorja. Pri peki uporabljamo fino mleto pirino moko, in z našim izpiljenim receptom, ki smo ga povzeli od naših babic, okusi spominjajo na domačnost in posebne tortice iz ajdove moke. Naši recepti so prilagojeni z manj sladkorja, in vse recepte,ki jih najdemo v knjigah,internetu ali od prijateljev,spremenimo in odvzamemo več kot polovico sladkorja. Pri peki in v kremi ne uporabljamo maščob. Trudimo se obdržati naravne okuse. Ne dodajamo in ne uporabljamo slaščičarskih praškov.
Ko vem kaj jem!
USTVARJENO S SRCEM IN DUŠO
Lchf izdelki, izdelki brez pšenične moke,XXL piškoti iz porine in ajdove mok
Mini porcijske tortice
Tortice na palčki
Domača gibanica

Sadjarska kmetija Ficko
 • Sladka tržnica
Smo sadjarska kmetija Ficko,prihajamo z Prekmurja ,natančneje z Goričkega in se ukvarjamo s pridelavo in predelavo sadja v končne produkte.
Naši izdelki so sortne marmelade,mešane marmelade,marmelade brez sladkorja,naravni sokovi,sirupi,likerji,žganja,suho sadje...
Za naše izdelke smo na Dobrotah Slovenskih kmetij in različnih drugih ocenjevanjih,tudi mednarodnih,dobili visoka priznanja.
Na naši stojnici vam bomo pripravili degustacijo naših izdelkov s katerimi se lahko posladkate.
marmelade, naravni sokovi, likerji, žganja. suho sadje
Sadjarska kmetija Kovačič, Bizeljsko
 • Sladka tržnica
Smo sadjarska kmetija Kovačič iz Bizeljskega, ki se ukvarjamo s pridelavo in predelavo sadja in grozdja. Na ekološki način pridelujemo jabolka in češnje. Večino pridelkov predelamo v 100% naravni sok. Znamo speči tudi odlične sadne sladice, katere boste poizkusili na prireditvi.
2dcl jabolčni sok, jabolčni štrudelj, jabolčna pita, jabolka
Sladki cekini
 • Sladka Istra
Sladki cekini so že 10 let najboljše mini palačinke na svetu. Obiščite nas v Izoli ali Kopru in se posladkajte z našimi dobrotami. Življenje je lahko sladko- Sladki cekini!
sladki cekini z različnimi vrstami čokolade, sladki cekini z različnimi marmeladami,sladki cekini z različnimi pekočimi čokoladnimi preliv
Sladki dimnik
 • Sladka Istra
Naše podjetje ponuja novost na slovenskem trgu,in sicer sladke dimnike (Kürtőskalács ).Gre za posebno pecivo narejeno iz kvašenega testa v obliki dimnika .Vsak gost si lahko izbere posip po lastnem okusu .V podjetju Začasni gostinski obrat Mojca Ogrin .s.p smo ponosni na vsako zadovoljno stranko in teh je vsak dan vse več.
pecivo sladki dimnik, pecivo sladka fritela z sladkorjem, pecivo sladka fritela z nutelo
Sladkozvočje, priložnostna priprava in dostava jedi, Gorazd Potočnik
 • Dežela čokolade
Slaščičarski virtuoz, ki obožuje čokolado! Redkokdaj imate priložnost poskusiti njegove izdelke, tokrat jo imate! Gorazd obljublja nabor unikatnih ter kot vedno kvalitetnih čokoladnih izdelkov, ki vam bodo na voljo na njegovi stojnici, zato se ga definitivno splača obiskati!

čokoladni sok, čokoladni trafel, čokoladna lizika, čokolada
Slovensko vegansko društvo
 • Sladka Slovenija
Slovensko vegansko društvo sestavlja skupina prostovoljcev, ki večkrat letno na različnih dogodkih po Slovenijih uspešno predstavlja, kako enostavno je živeti na rastlinski prehrani. Seveda to največkrat počnejo s pomočjo okusnih slaščic in drugih prigrizkov, ki jih boste želeli čim prej pripraviti tudi doma. To vam bodo vsekakor omogočili s številnimi brezplačnimi recepti, ki jih z veseljem podelijo z vami.

arašidovo-čokoladne mini tortice, višnjevo pecivo, veganski tiramisu v lončku, veganski brownie, kokosove kroglice, sladki presni kanapeji brez dodanega sladkorja, ajdovi piškotki s čokolado, kremne rezine
kuharske knjige (predvsem za peko brez jajc in mleka), društvene majice in značke
Terme Snovik
 • Sladka Slovenija
EKO Terme Snovik so najvišje ležeče terme v Sloveniji. Ležijo v idilični zeleni dolini na pragu Kamniško-Savinjskih Alp. Terme v prvi vrsti nudijo kopanje v notranjih in zunanji termalnih bazenih s termalno vodo, ki je priznana kot naravno zdravilno sredstvo. Voda je bogata s kalcijem in magnezijem, kar blagodejno vpliva na bolezni kosti, kože in prebavil.
TŠKD sv. Miklavž Gračišče
 • Sladka Istra
Društvo skrbi za ohranjanje kulturne dediščine in obujanje tradicije, skrbi za urejenost kraja, druženja ljudi, organizacijo prireditev, udeležbo na tekmovanjih.
hroštole, miške, orehova rolada, rumove kroglice, sladki likerji (refoškov in malvazijin liker), kava
Turistična kmetija Črešnik
 • Sladka tržnica
Smo turistična kmetija Črešnik iz Ptuja, ki se ukvarja z dopolnilno dejavnostjo na kmetiji peko kruha , gibanic, keksov , potic , izdelavo domačih rezancev in testenin , bučnega olja,...Sprejemamo tudi zaključena družbe do 50 ljudi, katerim postrežemo z domačo hrano, ki jo pripravimo v domači krušni peči.Izdelke delamo iz svojih domačih kokošjih jajc ,in svoje moke.
keksi, potice, drobno pecivo, breskvice
Turistična kmetija Dervarič
 • Sladka tržnica
Turistična kmetija Dervarič iz sončne Prlekije bo predstavila pomurske bučne sladice začinjene z likerji in ostalimi dobrotami, ki jih proizvajamo na naši kmetiji. Vabljeni tudi na sprostitev in oddih na našo kmetijo, kjer se boste sprostili ob dobri kapljici vina in domači hrani.

bučke, bučna rulada, bučne kepe, bučno olje, bučno seme, klintonov liker, konopljin liker, konopljini, keksi, konopljino olje, kremna rezina z bučkami, lešniki, likerji, med, medeni liker, mešano pecivo škatla, orehi, orehov liker, orehovo olje, smrekov liker, škatla peciva z bučkami, škatla peciva s kremno rezino in bučnimi kepami, žajbljev liker
Turistično društvo Hrvatini
 • Sladka tržnica
Smo turistično društvo iz Ankarana, radi sodelujemo na prireditvah, kjer promoviramo naš kraj na obali in širom po sloveniji. Naše pridne članice pečejo, šivajo, prirejajo delavnice za otroke. Vsako leto se udeležimo državnega prvenstva v ženskih kmečkih igrah, ki jih organizira zveza kmetic Slovenije, v katero je včlanjeno tudi naše društvo.
kroštole, orehi, figova pita, istrski marmeladni žepki
Turistično društvo Rača
 • Sladka Slovenija
Organiziramo pekovske delavnice, na poletnem festivalu Studenec pa vsako leto sodelujemo s prodajnim programom pekovskih izdelkov izpod pridnih rok naših članic. Trudimo se ohraniti slovenske običaje na našem območju s poudarkom na izdelovanju sladkih kvašenih dobrot. Letos prvič predstavljamo sladki slamnik v spomin na zlato dobo slamnikarstva na širšem območju občine Domžale.

sladki slamnik, buhtelj, mehki medenjak, kvašen flancat, bio pirini keksi, mehki medenjaki, velik medenjak z mandeljni, pehtranova potička mala
Turistično društvo Ribnica na Pohorju
 • Sladka tržnica
Društvo predstavlja kulinariko svojega kraja.
potica, pita, štrudl, šmorn, tris sladic, sadni kruh
Twister Ice Cream Rolls
 • Sladka Slovenija
Sladoleda rolice narejene pred vašimi očmi. V ponudbi imamo zopet zelo atraktivne okuse za male in velike sladokusce
mini palačinka marmelada, mini palacinka čokolada, sladoledne rolica in palačinke
VINA BOŽIČ 1902
 • Dežela vin
Vina Božič je družinska kmetija s skupno 15 hektarji vinogradov, ki se razprostirajo na območju Izole. Predniki so se z vinogradništvom na tem območju začeli ukvarjati leta 1902 in dodatno so obdelovali tudi nasade oljk, kateri so del družinske kmetije še danes. Trgovinico kmetije lahko obiščete v središču mesta Izola na Postojnski ulici, kjer lahko degustirate in kupite vse pridelke Vina Božič.
Sladki muškat, refoškov liker, oljčni liker
Vinska klet Hreščak
 • Dežela vin
Vinska klet. Ponudba sladkih in ostalih vin.
različne sorte vin
Vinska klet Vilij Bržan
 • Dežela vin
Naša domačija katere sestavni del je vinska klet leži v zaselku Burji, ki je sestavni del KS Marezige.
Južno pobočje marežganskega hriba mikroklimatskih, geografskih in drugih značilnosti, nudi vinski trti prijazen dom - tu ležijo naši vinogradi. Vse to se odraža v grozdju in kasneje v vinu. Omejena proizvodnja, naravne danosti in skrbna roka v vinogradu in v kleti se odražajo v kvaliteti naših vin. Tehnologija predelave je kombinacija klasičnih in sodobnih metod.
Cipro 2015, 2016, 2017
Refošk
Malvazija
vivoo.si
 • Dežela čokolade
Predstavili se bomo z vrhunskimi ekološkimi izdelki Vivoo, katerih osnova je presna čokolada. Vsi naši izdelki so veganski, brez glutena in brez umetnih dodatkov. Odlična tekstura, skrbno izbrane sestavine in pravo razmerje med njimi, super živila ter ljubezen do človeka in narave naredijo izdelek edinstven, pokušina pa je pravi gurmanski užitek.

bio presna čokolada, bio presna sadne energijska ploščica, bio presna vegi ploščice, bio presni pralineji, bio presni trufli, bio presne maslene košarice, bio presni čokoladni namaz, bio presni darilni program: pralineji, trufli, maslene košarice, dražeji
Waffle to go
 • Sladka Slovenija
Družinsko podjetje, ki ljubezen do vafljev krepi z vsakim letom bolj in bolj. Letos se na festivalu Sladka Istra pridruži nov izdelek, ročno izdelan sladki kornet s katerim bodo sladki trenutki še bolj sanjski z napolnjenim sadjem, smetano, oreščki in oblit z obilico čokolade.
mini vaflji, vafelj piškoti, sadje s čokolado, vaflji na palčki, korneti polnjeni s sadjem obliti s čokolado
Zavod Ivana Cankarja Vrhnika
 • Sladka Slovenija
Zavod Ivana Cankarja Vrhnika deluje na področju kulture, športa in turizma. V sklopu Zavoda deluje tudi TIC, ki uspešno razvija privlačne spominke na temo Vrhnike in Ivana Cankarja. Uspešen produkt je Cankarjeva čokolada s kavo, Pehar suhih hrušk oblitih s čokolado, piškoti v obliki brkov in Cankarjeva kava s temno čokolado, sveže pražena v pražarnici Escobar.

Cankarjeve mini čokoladice, Cankarjev piškot v obliki brka, kava s temno čokolado in suha hruška oblita s čokolado, pirin piškot v obliki brka in kava s temno čokolado in sojinim mlekom, kava s temno čokolado in piškot/čokolada, Cankarjeva čokolada s kavo, Cankarjeva čokolada temna, Cankarjevi piškoti, čokoladna vrečka, čokoladna skrinjica, pehar hrušk s čokolado, kava Escobar, kava s temno čokolado, Cankarjeva kava, aromatizirane kave, hruškovo žganje
Žganjekuha Vahter
 • Sladka Slovenija
Smo malo podjetje pet let na tržišču. Vsa naša pijača je popolnoma naravna in domača - slovenskega izvora. Proizvajamo razne likerje in žgane pijače. Vse naše izdelke lahko vidite na naši spletni strani www.zganjekuhavahter.si
borovničevec, domači viski, liker iz vrtnic, malinin liker, smerečje, vanilijev liker, viljamovka, zeliščni liker
Žigante tartufi
 • Sladka Istra
Podjetje Zigante tartufi d.o.o. je vodilno in najbolj prepoznavno podjetje za distribucijo tartufov, ter proizvodnjo izdelkov s tartufi v Sloveniji in eno večjih imen na tem področju v svetu. Z najboljšo ekipo, jasno vizijo in več kot uveljavljenimi, izredno kvalitetnimi produkti soustvarjamo in nadgrajujemo dvajsetletno zgodbo o uspehu.
Na Sladki Istri bomo predstavili tudi lastno blagovno znamko istrskih vin.